Tuintrend: betonnen plantenbakken

Beton is inmiddels al jarenlang niet meer weg te denken uit binnen- en buitenruimte. Van betonvloeren tot beton tuintegels, en niet te vergeten hardsteen. Het robuuste van beton, maar bovenal: het natuurlijke aspect van beton, past naadloos binnen de industriƫle look van dit moment.

Betonnen plantenbakken: mooi!

In moderne tuinen, vaak in het geheel voorzien van betegeling, mogen enkele betonnen plantenbakken eigenlijk niet ontbreken. Deze eye-catchers maken de look van de tuin af. Maar dat niet alleen; door de zware massa zijn deze plantenbakken niet 1-2-3 omver te krijgen; stormachtig weer krijgt daardoor geen vrij spel, deze plantenbak blijft staan waar hij stond.

Beton kan daarnaast goed tegen weersinvloeden, bevriezing en vocht kunnen de plantenbak niet schaden; de groene aanslag die na het winterseizoen kan ontstaan is eenvoudig te verwijderen met water en een borstel. Of nog gemakkelijker, even de hoge drukspuit er op zetten en het groen verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Verkoopadressen

Bij ieder tuincentrum zijn betonnen plantenbakken en bloembakken verkrijgbaar, toch raden we je aan een bezoek te brengen aan de site bloembakkenbeton.nl, eenvoudigweg omdat de keuze er niet alleen zeer ruim is, ook worden de plantenbakken thuisbezorgd en dat is wel zo handig wanneer het om betonnen tuinaccessoires gaat!